Moja firma ksiegowa chce 150 zl ale w poprzednim roku mialem samochod raptem pol miesiaca.. Wiec placic jak mi wyjdzie prawie nic do zaplaty to troche slabo..
Odliczenie nie ma tu nic do rzeczy. Kupiłeś paliwo do firmy ( w domyśle do samochodu/pieca/palnika/rakiety/łotewer ) musisz ( ok, powinieneś :twisted: ) to wykazać w sprawozdaniu.
Ja miałem kiedyś telefon, dzwonił jakiś urzędnik do mnie z pytaniami co robie z opakowaniami za towar (prowadze sklep internetowy).
Odpowiedziałem ze nic, bo to co kupie to wysylam tak samo zapakowane, ewentualnie sam dopakowuje odpowiednio i nie wyrzucam opakowań bo są na wage złota dla mnie.
Podziekował za rozmowe i tyle
do dzisiaj nie miałem zadnego wezwania ani kary.
Ksiegowa mówiła mi o tym bzdurnym przepisie, jest obowiązek składania sprawozdania, teoretycznie kazda firma powinna go złożyć, bo prawda jest taka ze kazda firma uzytkuje pojazd, generuje odpady itp itd.
Jakby urzędy zaczeły dostawać sprawozdania z każdej firmy to by się nie wyrobiły
Odliczenie nie ma tu nic do rzeczy. Kupiłeś paliwo do firmy ( w domyśle do samochodu/pieca/palnika/rakiety/łotewer ) musisz ( ok, powinieneś :twisted: ) to wykazać w sprawozdaniu.
Komentarz